Допълнително заплащане за учители и директори, които използвайки онлайн обучение, предлага Синдикат "Образование". В своята позиция те изразяват подкрепа към онлайн обучението.

Според тях положителните страни на този, неприлаган досега учебен процес са, че обхватът на учениците е бил съизмерим с редовния. Голямата полза от дистанционния и единствено възможен учебен процес беше подобряване на партнирането между учители и родители. В резултат на което социологическите агенции отчетоха висок рейтинг на учителите, втори след лекарите.

Като голям недостиг, те определят липсата на оценки в първия етап от провеждането на дистанционния процес.

Още по-демотивиращ елемент беше забраната от МОН за писане на отсъствия. Тази свобода лиши от мотивация хиляди ученици и те не участваха ефективно в работата на класовете. Но това е задължаващо към законотворците - да ситуират регламент за електронно обучение - писане на отсъствия и включени видеокамери и т.н., добавят от Синдикат "Образование".

Обмисля се 20% от учебните часове да се провеждат онлайн

Обмисля се 20% от учебните часове да се провеждат онлайн

Тепърва предстои проектът на МОН за изменение на Закона за училищното

След година за някои образователни институции тези до 20% за електронно дистанционно обучение биха били недостатъчни, но пък други биха били по-консервативни. Много от разказвателните предмети биха могли да преминат електронно, биха могли да се включват и именити преподаватели. Защо да не се учи китайски език чрез интернет мост със съученици от Ухан?

Но днес въпросът дали да прибавяме нови възможности в съвременния учебен процес не е актуален, категорични са те.