Няма данни за насилие или наркотици като причина за смъртта на 17-годишната Анайс Ангелова, която почина миналата вечер в столично училище, предаде bTV.
Все още не е ясна точната причина за трагичния инцидент.

От полицията посочват, че момичето е имало старо заболяване. В гимназията по туризъм в Банкя, където Анайс е учила, нямат информация за това.

Тя е била заедно със свои приятели и с брат си в двора на квартално училище в ж. к. "Люлин", когато й е прилошало и е паднала на земята. Младежите и охраната на училището са се опитали да й окажат първа помощ, но въпреки това тя е издъхнала.

17-годишно момиче почина внезапно в столично училище

17-годишно момиче почина внезапно в столично училище

Става дума за нещастен случай

Екипът на спешната помощ е извикан около час след като ученичката се е почувствала зле - сигналът е подаден в 20:09 ч. Медиците са пристигнали 11 минути по-късно, но само са констатирали смъртта на момичето.

Братът се е обадил на майка им, която се е почувствала зле при вида на дъщеря си, и заради нея също е повикана Бърза помощ. Лекарите са се отзовали на сигнала, но линейката е била посрещната с агресия и екипът не е бил допуснат да помогне на жената.

Починалата ученичка припаднала час преди сигнала до 112

Починалата ученичка припаднала час преди сигнала до 112

Според говорителя на "Спешна помощ" Катя Сунгарска

Със съучениците на Анайс ще работят психолози, съобщи министърът на образованието, но от училището заявиха, че се справят сами.

Аутопсията, която трябва са покаже причините за смъртта на момичето, няма да бъде готова до края на седмицата.