Къде ще бъде спряно утре движението в София заради протестни блокади и шествия информират от Столична община.

Припомняме, че за утре е насрочен протест на превозвачите. Превозвачите настояват за премахване на биодобавката в горивата, премахването на акциза, одит на тол системата и разширение на обхвата на субсидираните превози. Ще протестират също служителите на столичния градски транспорт и таксиметровите шофьори.

Във връзка с провеждането на протестите, които са съгласувани с общината, на 18 май, въвеждат промени в организацията на движението на няколко места в столицата.

Столичният транспорт на протест в сряда, но разписанията без промяна

Столичният транспорт на протест в сряда, но разписанията без промяна

Самият градски транспорт обаче ще се движи нормално

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта - кръстовищата "Лъвов мост", Сточна гара и Петте кьошета. Заявеният начален част на пунктове е 8.00 ч., а тръгването от тях - в 9.30 ч., когато започва провеждане на шествия.

От 9.30 ч. от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9.30 - 10.00 ч. по следните маршрути:

- От пл. "Лъвов мост" по бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";

- От Сточна гара по бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";

- От Петте кьошета по бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Г. С. Раковски";

Милтенова дава на прокурор транспортния министър

Милтенова дава на прокурор транспортния министър

Поводът за това са думите на министър Николай Събев, който нарече превозвачите "Хора, които нямат интерес България да бъде независими от руските енергоносители"

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите пък ще тръгнат към Министерски съвет. Шествието ще е по маршрут: ул. "Г. С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" - пл. "Княз Александър I Батенберг" - бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост". От 11.00 до 13.00 ч. пък е предвиден протест пред Министерски съвет.

Вторият протест, който ще се проведе утре в София, е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. "Черни връх" и бул. "България".

В тази връзка от 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. "Кн. Мария Луиза" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф".

МОН моли превозвачите да съобразят протеста си с матурите

МОН моли превозвачите да съобразят протеста си с матурите

Фандъкова да се съобразява, когато издава разрешение за протест, зове Денков

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. "Черни връх" и бул. "България", посока бул. "България".

Само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Кн. Мария Луиза" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф", с изключение на колите на градски транспорт.

Протеста на превозвачите на 18 май няма да пречи на зрелостниците и работещите

Протеста на превозвачите на 18 май няма да пречи на зрелостниците и работещите

От бранша откликнаха на молбата на министъра на образованието Николай Денков

За третия протест, организиран от Камарата на автомобилните превозвачи в България, се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

- всички паркинги на пл. "Александър Невски";

- на бул. "Кн. Александър Дондуков" между ул. "Злетово" и пл. "Независимост";

- бул. "Тодор Александров" между бул. "Христо Ботев" и бул. "Кн. Мария Луиза".

И таксиметровият бранш плаши с блокада Министерство на транспорта

И таксиметровият бранш плаши с блокада Министерство на транспорта

Таксиметровите асоциации са сигнализирали с жалби

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. "Цариградско шосе" в участъка между Околовръстен път и "7-ми километър" (пътен възел с бул. "Христофор Колумб"), в двете посоки.

- на бул. "Ботевградско шосе" между магазин Джъмбо и бул. "Владимир Вазов", в двете посоки

- на бул. "Царица Йоана" между бул. "Панчо Владигеров" и бул. "Д-р Петър Дертлиев", посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР от 10.30 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на масовия градски транспорт, както следва:

- бул. "Кн. Александър Дондуков" между моста "Чавдар" и пл. "Независимост";

- бул. "Тодор Александров" между бул. "Кн. Мария Луиза" и ул. "Опълченска".