Никой не може да злоупотребява с правото си на протест, нито да го използва с политически цели, за да уврежда чужди интереси, нито да изисква неща, които не му се следват по закон."

Имотите пред блок 73, за които имат претенции и са повод за протестите и жалбите, са частна собственост, нито са зелени площи, нито обществен паркинг, нито площадка за разхождане на животни, нито се ползват като такива.

Това заяви по повод на поредния протест срещу застрояването в столичния жк "Младост" Гергана Симова, цитирана от bTV. Тя е собственик на имота, върху който е предвидено да се строи. 

По нейните думи, теренът е частен и не би следвало да се използва като зелени площи или обществен паркинг.

Това пише тя в писмото си до телевизията. 

В "Младост" отново протестират срещу застрояването на градинка

В "Младост" отново протестират срещу застрояването на градинка

Детската площадка в района пък е превърната в паркинг

От Столична община обясниха, че за да бъде завършеното регулационното обезпечение, задължително условие е наличието на договор по чл. 15 от ЗУТ. Той урежда сметките по регулация между Столичната община и собственика на имота.

Припомняме, че днес жителите на столичния квартал "Младост" излязоха на пореден протест срещу застрояването на зелените площи. Причината е, че предстои изграждането на високоетажен блок.

Въпреки че теренът е частен, хората са против, защото градинката е една от малкото останали зелени площи в района. По тази причина протестът ще продължи, докато не се гарантира запазването й.

Около нас е изключително застроено, няма къде да се паркира - ние не искаме повече коли и повече блокове, казаха недоволните жители и обясниха, че децата няма къде да играят, защото детската площадка в района е превърната в паркинг.

По техни изчисления, за да бъде построена новата сграда, ще бъдат премахнати близо 60 паркоместа, което ще влоши още повече проблема. Новите блокове също ще имат нужда от паркоместа, за които обаче няма място, безпокоят се жителите на "Младост".

Припомняме, в средата на февруари хората отново излязоха на протест.Тогава обаче призивът им остана нечут.