Собствениците на заведения са възмутени от кампанията срещу отварянето на дискотеките. От Сдружение на заведенията в България, изказа своята позиция. Те заявяват, че са разтревожени от противопоставянето, което се създава в обществото през последните дни.

От СЗБ призовават всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата на българите без да влизат в излишна конфронтация.

Те настояват за балансиране на страстите. Ние вярваме в сблъсъка на идеи и защитата на каузи, а не в конфликта, заявяват те в позицията си.

Вчера председателят на Асоциация на заведенията Ричард Алибегов коментира, че са инвестирали много средства за дезинфекция и уверява, че персоналът е обучен и обезопасен. По думите му сигурно има нощни заведения, които не спазват мерките, но заради тях не трябвало да се затваря целия бранш.

Припомняме, от 10 юли до второ нареждане по разпореждане на Здравното министерство бяха затворени всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито. Забраняваха се всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.

Два дни по-късно от здравното министерство обявиха, че дискотеките отново могат да работят.