Митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" в района на ГКПП Кулата задържаха почти 330 000 къса нелегални цигари.

Тютюневите изделия са открити в специално изграден тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния.

На 21.08.2019 г., при пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван от италианец, е отклонен за проверка от митнически служители. По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета.

Митничарите се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре митническите служители открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол.

Общото количество на иззетите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на РП Петрич като У.Г. е обвинен за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Досъдебното производство приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил, а италианският гражданин е осъден на три години "лишаване от свобода" с пет години изпитателен срок.