Спират движението на тирове над 10 т през прохода "Петрохан" от 2 ноември. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От 2 ноември тежкотоварните МПС ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра - Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин.

Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79. Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят с максимална мобилизация,за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро.

В Силистра протестират заради шумов терор от тирове

В Силистра протестират заради шумов терор от тирове

Гражданите искат забрана за преминаване на камиони през града

До тогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.