Поради опасността от разпространение на коронавируса, ректорът на Техническия университет проф. Иван Кралов нареди да се преустановят присъствените учебни занятия в учебното заведение, както и в Технологичното училище по електронни системи в София и Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в Правец от 10 до 15 март.

В заповедта на ректора се препоръчва 14-дневен карантинен период на всички завръщащи се от чужбина членове на академичния състав, служители, докторанти и студенти, както и на пристигащите от чужбина чуждестранни преподаватели, изследователи и студенти, съобщиха от БНР.

Националната галерия ограничава посещаемостта в своите филиали

Националната галерия ограничава посещаемостта в своите филиали

Отменя се изложбата на Карлес Сантос "Страст по минимализма"

Изключение се прави за вече насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации, в случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени. Пропуснатите занятия ще бъдат отработени след възобновяването им и актуализация на графика на учебния процес.

Преустановят се всички масови мероприятия в университета - конференции, дискусии, публични лекции, представления, културни събития, спортни прояви, както и съвети и събрания на всички звена. Събитията, чието отлагане е невъзможно, се провеждат след писмено съгласуване с ректорското ръководство. Препоръчва се отлагането на планираните масови мероприятия за срок, не по-ранен от края на месец април.

Министерството на културата даде указания на културните институти за коронавируса
Обновена

Министерството на културата даде указания на културните институти за коронавируса

До второ нареждане се преустановяват културни мероприятия

Наред с това обаче продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в кандидатстудентските сесии. Продължава кандидатстудентската кампания по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат промяна.