Спортът е неизменна дейност в МВР и неизменно изискване за всеки един служител, за да може да покрие и да отговаря на изискванията на обществото, изпълнявайките задълженията си.

Такъв коментар направи силовият министър Младен Маринов по време на официалната церемония по връчване на годишните награди на Спортната асоциация на министерството за 2018 г.

Той поздрави всички спортисти за постигнатите резултати през 2018 г. и ги оцени като изключително добри и резултат от системен и неуморен труд.

Изминалата година е поредната успешна стъпка в развитието и утвърждаването на спорта в МВР, като един най-необходимите елементи за утвърждаване на служителите и тяхната професионална подготовка, подчерта силовият министър.

Маринов пожела здраве, много успехи,отдаденост и късмет на всички спортисти занапред.

Наградата Спортист на годината за 2018 г. получи европейската и световна шампионка по борба Тайбе Юсеин. Сред другите отличени бяха треньорът по борба на Станка Златев - Симеон Щерев, Иван Терзийски, републикански шампион на МВР в дисциплината комбинация на ски алпийски дисциплини, Борис Йосифов, републикански шампион на МВР в областта на приложно ориентиране и други.

По време на връчването на наградите присъстваха още главният сектерат на МВР главен комисар Ивайло Иванов, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов и др.