До 2025 година трябва да се закрият игралните зали в населените места и близо до училищата. Това предвижда проектът на Валери Симеонов за приемни в Закона за хазарта. На повече от 2/3 от казината лицензът им ще изтече до 2025 г. Разчитам на вашата отговорност, сподели пред депутатите лидерът на НФСБ.

Той иска игралните зали да са по границата и в петзвездни хотели. 878 игрални зали и 27 казина има в България. Законът Симеонов се опитва да урегулира нещата, не да спре хазарта, защити го патриотът Славчо Атанасов. В Монако гражданите нямало право да влизат в казино. Забраната важи и за принца на Монако.

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Сега предстои да се ограничи броя на казината и игралните зали

Само в четири зони в Русия се играе хазарт, по думите му. Само двама депутати обаче го подкрепиха. 16 гласуваха въздържал се. Приет бе проектът на ГЕРБ. Той предвижда Държавната комисия по хазарта да стане държавна агенция на подчинение на Министерски съвет.

Предвиждаше се първоначално новата агенция да е подчинена на финансовия министър. Законът Дариткова, както го обяви Атанасов, бе приет с девет гласа "за" и седем "въздържал се".

Припомняме, че след анонсираните от Валери Симеонов промени за хазарта и ограниченията за реклама на хазарт през 2018 г., от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко телевизии, членове на АБРО, както и Футболния съюз, се обявиха против.

Валери Симеонов получи принципната подкрепа на ГЕРБ в парламента. Десните партии извън парламента пък предложиха и свой вариант за промени в закона.