Движението от 7-ми до 9-ти км на АМ "Струма" ще се организира временно в платното в посока София, двупосочно поради срутване на скална маса. Tова съобщиха от АПИ.

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на " Пътна полиция.

Според NOVA, по време на срутището е преминавал автомобил. Шофьорът и спътниците му са невредими. Нанесени са само материални щети.

Борисов: Отпускаме десетки милиони за ремонти на свлачища

Борисов: Отпускаме десетки милиони за ремонти на свлачища

Премиерът инспектира срутището в Искърското дефиле

Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая", заяви Румен Сечански, директор на Областно пътно управление - София.

Преди дни тонове скали затвориха пътя Своге - Ребърково.

В началото на януари се стигна до срутване край Креснеското дефиле.

Премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция в Искърското дефиле, където преди няколко дни стана свлачище по пътя за Своге. Заедно с него са регионалният министър Петя Аврамова, зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Борисов отчете, че се заделят десетки милиони за ремонти по старите трасета, може би над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища. Той обърна внимание на тежките условия, в които се работи и уточни, че през нощта не се работи. "Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, но при спазване на всички мерки за безопасност", настоя премиерът и допълни, че "за съжаление такава е природата в България".