Спорът има ли място Сергей Станишев в евролистата се отразява зле на изборния потенциал на БСП.

Тази позиция изрази самият той преди днешния конгрес на столетницата в отговор на въпрос на news.bg.

Нинова сплотява партийните редици

Нинова сплотява партийните редици

Червените ще обсъдят и приемат "Визия за България"

Има два потенциални риска освен всички възможности пред БСП, коментира той. Първият риск е ние сами да подарим на ГЕРБ победата на европейските избори, което сме правили невендъж най-вече със сигнали за вътрешно разединение, поясни президентът на ПЕС.

Това винаги демотивира нашите избиратели, отсече той.

Вторият риск е да не постигнем вътрешна мобилизация, особено на избирателите на БСП, анализира още той.

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Разследват я за финансови операции със средства, присвоени от КТБ

Станишев припомни събирането на ГЕРБ от миналата седмица.

Посланията той тълкува еднозначно - герберите има реални притеснения да не загубят вота. Бившият премиер припомни още, че опонента на левицата има мощна мобилизационна структура.

Който копае окопи, има риск да се простреля в крака, коментира още той спора за мястото му в евролистата.

А за обвинението срещу Елена Йончева той каза ,че на националното съвещание на ГЕРБ Бойко Борисов е коментирал социалистката и на следващия ден й е повдигнато обвинение. Това обаче нямало да помогне на ГЕРБ.

Според Станишев левицата има всички шансове да спечели изборите за ЕП, ако не влезе в капаните, които стоят пред нея.

Българските евродепутати на БСП са отстоявали предизборната платформа, стана ясно от отчета на Сергей Станишев пред конгреса.

За пакета Макрон той изтъкна, че битката продължава. Постигнатото към момента е временен успех. Той смята още, че е скандално отношението към страната ни по отношение на Шенген.

Действали сме като част от нашата партия, подчерта президентът на ПЕС. Ние сме част от втората по големина политическа група в ЕП, изтъкна Станишев. Той не иска страната ни да се превръща в буфер за бежанците.

Президентът на ПЕС пожела на евроизборите левицата да има 6-7 евродепутати. Според него днес Европа има нужда от план за действие.

Големият мачка малкия, недоволен е той от битката, която френският президент Еманюел Макрон води с по-слабите държави в европейското семейство.

Имаме всички шансове да спечелим европейските, местните и националните избори, убеден е Сергей Станишев. БСП може да спечели изборите, според него. С тази победа щели да паднат много бентове, по мнението му.