IQ тест на нацията Сайтът на предаването “Национален IQ тест”, www.testbg.tv, вече е достъпен за посетители. Дни преди старта на шоуто, което ще подложи цялата нация на изпит, Интернет потребителите имат възможност да тестват съобразителността си с примерен IQ тест.

В деня на националния изпит – 5 март, официалният тест ще бъде достъпен на сайта един час преди да почне живото предаване по БНТ. За да се включите в инициативата е необходимо да се регистрирате в сайта www.testbg.tv и да разполагате с универсалната карта за разплащания E-Card.

Организаторите очакват Националният IQ тест да привлече в инициативата голям брой българи, защото на 5 март, всеки може да допринесе за по-добрия имидж на нацията и да стане част от грандиозното шоу, като провери собствения си коефициент на интелигентност.

Резултатите на всички, направили теста в Интернет до края на предаването в 23.00 часа, ще бъдат включени в представителното проучване, което ще определи средния коефициент на интелигентност на българската нация.

Тъй като България е 27-мата страна, в която се провежда шоуто, ще имаме възможност да сравним постиженията си с други европейски страни и градове.

В борбата за приза най-интелигентен град ще се съревноваваме с Амстердам, чиито жители са постигнали най-високия среден IQ – 109.4 пункта.

Българите, дали своя принос за формирането на националния коефициент на интелигентност, чрез решаването на он-лайн теста ще имат шанса да спечелят - преносим компютър.