Стотици хора чакаха с часове, за да влязат на премиерата на книгата на бившия премиер и лидер на СДС и ДСБ Иван Костов - "Свидетелства на прехода", предаде "Нова".

Тя беше представена във Военния клуб в София от професор Калин Янакиев и писателя Захари Карабашлиев. Залата беше пълна, а опашката се изви по две централни улици.

Сред присъстващите очаквано бяха и личности от СДС и ДСБ и политическия елит. 

Снимка 417655

Източник: БГНЕС

В книгата си Костов говори за прехода, мутрите и приватизацията. Твърди, че не е оставил без отговор нито един слух или клевета.

След края на премиерата той раздава автографи с часове. 

Демокрацията днес е в упадък, в отстъпление. Това заяви Костов пред bTV по-рано вчера по повод представянето на книгата си "Свидетелства за прехода. 1989-1999". Според него днешната демокрация е полуконсолидирана. Костов отчита регрес, който макар че не се усеща само у нас, е силно осезаем за българите.

Иван Костов: Демокрацията днес е в упадък

Иван Костов: Демокрацията днес е в упадък

Живея в къща, която съм построил със собствените си ръце

Запитан дали и днес са в сила думите на Йордан Соколов от 1992 г. , че в България има мафия, Костов припомни, че тогава много хора са го иронизирали.

Костов обясни, че именно обстоятелството, че дълго време в представите на българите е изглеждал като човека, заграбил половината страна, го е мотивирало да напише и книгата.