Хроничният стрес води до трайно повишаване на кръвното налягане, твърдят канадски изследователи, провели 7-годишно проучване сред около 7000 души.

Лошите новини по телевизията или радиото, намръщените физиономии по улиците, липсата на подкрепа у близките ни и заобикалящите ни, нещастието на околните, зачестилите природни бедствия, страхът от бъдещето са в основата на проблема. Отделените по време на стрес хормони - адреналин и кортизол свиват кръвоносните съдове, учестяват сърдечния ритъм. Това води до повишаване на кръвното налягане. Това е и причината сърдечно-съдовите заболявания да се срещат все по-често и при съвсем млади хора, заемащи ключови позиции.

Уникално благотворно действие върху кръвоносната и сърдечно-съдовата система имат екстрактите от древната билка Гинко Билоба и от най-силния натурален антиоксидант - гроздовото семе.

Гинко Билобата е подходяща за употреба от хора, преживяли инфаркт или инсулт, и от хора, предразположени към това - хора с високо кръвно налягане и такива с атеросклеротични плаки. Билката разрежда кръвта и не позволява образуването на съсиреци. Освен това тя засилва оросяването и кръвообращението към мозъка. Това благоприятства паметта и концентрацията.

Положителното действие на екстракта от Гинко Билоба върху сърдечно-съдовата и кръвоносната система се подсилва от екстракта от гроздово семе. Той подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове, прави ги по-здрави и устойчиви, премахва атеросклеротични плаки по вътрешните им стени. Силните антиоксидантни свойства на екстракта от гроздово семе го правят изключителен имуностимулатор с противовъзпалително и противоалергично действие.

Комбинацията от двата натурални растителни екстракта е ценна за хора с хипертония, попадащи в рисковата група на сърдечно-съдови заболявания. Освен това подобряването на концентрацията и паметта спомагат за по-високата работоспособност и по-пълноценното общуване.

Двата натурални растителни екстракта могат да бъдат от полза и на хора, страдащи от снижен тонус и хронична умора - състояние, често срещано дори и сред млади хора, предпоставка за което е слабата имунна система.

Двата екстракта, които се характеризират с много висока концентрация на биоактивните компоненти (100 мг Гинко Билоба екстракт и 50 мг Гроздово семе екстракт), са съставки на уникалния за българския пазар продукт - GinkgoVin. Екстрактът от Гинко Билоба в продукта е с фармацевтична чистота (< 5 ppм). 5 ppm е максималното количество Ginkgolic acid, за което се счита, че не дразни стомаха. Това е показател, който е важен при избора на продукт, съдържащ екстракт от Гинко билоба. Една таблетка дневно осигурява необходимото количество от екстрактите за проява на благотворния ефект.

Можете да намерите GinkgoVin в аптеките без рецепта и онлайн на www.botanic.cc директно от производителя.