В община Доспат бяха въведени строги противоепидемични мерки с решение на общинския кризисен щаб, сред които задължително носене на защитни маски на открити и закрити обществени места. От утре се затварят всички детски градини, съобщи БНР.

Забранява се още и да се събират повече от двама човека в заведения и магазини. От утре ще бъдат затворени спортните и детски площадки.

Кметът на града Елин Радев заяви, че ще има дезинфекция във всички населени места пред магазини, заведения, които работят.

Той апелира към всички управители на фирми да дезинфекцират ежедневно работните места и пред входовете на предприятията.

Временно се затваря предприятието за играчки в Доспат. Още три нови положителни проби за коронавирус са установени при работници в предприятието за играчки, с което броят им вече става 51.

Очаква се утре директорите на здравните инспекции на трите съседни области Смолян, Благоевград и Пазарджик да се срещнат с главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, за да се вземат общи противоепидемични мерки.

Припомняме, че на 5 юни бяха установени 8 положителни проби на коронавирус в Сърница. Днес стана ясно, че огнището на коронавирус в Сърница e свързано с работници, които работят във фабрика за играчки в Доспат.

Днес по-рано бяха направени 173 теста за коронавирус, като 48 от тях бяха положителни.