Изкопни работи на строителни фирми оставиха клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване. Два пъти в понеделник са били скъсани кабели на компанията от строителни фирми във връзка с изграждането на Северната скоростна тангента в София.

В 17:50 ч. на 21 декември е бил прекъснат кабел, което е оставило без електрозахранване 1530 домакинства, а само 25 минути по-късно е била нанесена нова повреда, като в резултат 2040 абоната са останали на тъмно.

Засегнати са били домакинства в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Те останаха без ток за 2 часа.

За пореден път електрозахранването на клиенти на компанията прекъсва по време на строежа на пътното трасе. Последният случай беше на 5 декември, когато без ток останаха стопански потребители в промишлената зона на кв. Илиянци.

Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти. Призоваваме строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите“, каза Виктор Станчев, дирекция „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително ЧЕЗ за местата, на които ще работят. Те могат се свържат с компанията по факс 02/920 19 74, на денонощната телефонна линия 0700 100 10, на имейл на адрес zaklienta@cez.bg или през центровете за обслужване на клиенти.