Започна строителството на нова детска градина в Кремиковци от днес. Новата сграда е разположена в центъра на кв. "Сеславци" на терен, с площ от над 5 дка, и ще бъде филиал на 146 градина "Звездица".

Предназначена е за две групи. На първи етаж в сградата са разположени помещения за една група и спортна зала, складове, кухненски блок и технически помещения. На втори етаж са стаите за още една група, лекарски кабинет.Предвидено е сградата да се отоплява чрез термопомпен агрегат.

Фандъкова се надява гимназистите да се върнат в клас след 14 дни

Фандъкова се надява гимназистите да се върнат в клас след 14 дни

Кметът ще поиска да се удължи и затварянето на нощните заведения и забраната за непълнолетни да влизат в моловете без придружител

През 2021 г. се планира да бъдат завършени 12 нови сгради и да се извърши преустройство на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се предвижда в програмата за строителство на детски градини в периода 2021-2023г., която бе изготвена по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които се разкриват 282 нови групи за три години.

Днес бе направена символичната първа копка на обекта и отслужен водосвет. На него присъстваха кмета на район Кремиковци Лилия Донкова и жители на квартала.