За втори пореден ден таксита излизат на протест в София. Според организаторите вчера не са имали възможност да представят исканията си заради провокации от страна на протестиращи от антиправителствения протест, тъй като демонстрациите се застъпиха, съобщи БНТ.

Днес шофьорите тръгнаха от три лъча в София, а сборният пункт е на площад Александър Батенберг.

Превозвачите настояват за осигуряване на условия за лоялна конкуренция, приравняване към обществения градски транспорт, обезопасяване от страна на държавата с паник бутон.

Организаторите ще отправят призив за даряване на кръв, също така шофьорите, които са преболедували COVID-19, ще бъдат призовани да дарят кръвна плазма.

Припомняме, вчера на заседание на Министерския съвет бяха обявените ограничения от 27 ноември до 21 декември. Те предизвикаха недоволство и протест пред сградата на Министерския съвет.

Протестът срещу мерките съвпадна и с демонстрация на шофьори на таксита и автобуси.

100 автобуса и десетки таксита блокираха центъра на София
Обновена

100 автобуса и десетки таксита блокираха центъра на София

Те протестират срещу президентското вето за нерегламентираните превози

Вчера 100 автобуса и десетки таксита блокираха центъра на София. Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви пред журналисти, че превозвачите са недоволни от това, че не е бил приет текста в Наказателния кодекс, който инкриминира нерегламентирания превоз на пътници.

Превозвачите не искат оставки, а предпочитат да блокират правителството и Народното събрание до момента, в който не се гласуват текстовете. Тя даде да се разбере, че браншът на автобусните и таксиметровите превозвачи няма да бъде използван като политически инструмент.