Учителките в детската градина №50 в район "Възраждане" създадоха сериозен проблем. В детската градина ще се тестват отново служителките с ПСР тестовете. Тестовете се предоставени от РЗИ-Асеновград, като първо ще се направят тестове на учителките. Това каза кмета на София Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.

От днес ще се възстанови работата на детската градина.

Фандъкова заяви, че не знае дали трите учителки наистина само са се пошегували със снимките от Сърница, но тя определя тяхното поведение като безотговорно, защото отварянето на детските градини е било трудна задача.

Във връзка с изграждането на нови детски градини, Фандъкова коментира, че е предложила няколко промени в наредбите, които засягат строителството на детски градини и разполагането им на партерните етажи на сградите. Наредбите вече са качени и очаква те да бъдат приети, за да може да се ускорим решаването на този проблем.

Трите учителки не били ходили в Сърница, а се шегували

Трите учителки не били ходили в Сърница, а се шегували

Днес двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, ще бъдат затворени

Фандъкова обясни, че се строят нови 12 сгради за детски градини. Очаквам до края на месеца да започне строителството на детска градина и в жк. "Люлин", допълни още тя.

Детската градина в "Манастирски ливади" се строи с държавни средства - 15 млн. лв., отпуснати от МС.

Във връзка с икономическите загуби, следствие от коронавируса, Фандъкова посочи, че са най-големи загубите в Градския транспорт заради намалената продажба на карти и билети.

Общината строи с частни инвеститори паркинги в кварталите

Общината строи с частни инвеститори паркинги в кварталите

От Спаси София“ искат паркингите да се изграждат само с публични средства

Загубите на Центъра за градска мобилност продължават да са сериозни - между 2 и 3 млн. на месец.

Фандъкова поясни, че не се предвижда вдигането на цените за зоните за паркиране, но се предвижда разширяване на зоните, за да се подреди паркирането в столицата и да се ограничи движението на автомобили в центъра на града. Предстои още една актуализация на бюджета, за да се подкрепи градския транспорт. Ще направим сериозни анализи след края на юни и може би септември ще направим още една актуализация, допълни още Фандъкова.