19-годишен ограби и уби жена в Силистра. Престъплението е извършено на 7 май. Мъжът е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение от Окръжна прокуратура.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала. 51-годишната жена имала общо 27 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб, като е установено, че смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена катастрофирала в съседно село.

След проведено разследване е заловен извършителят на престъплението - Ф.Р. на 19 години от същото село. Мъжът бил установен късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и е привлечен към наказателна отговорност. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.