"Просто ги хвърлих от един мост както ми беше наредено", коментира Тони Златков за парите от откупа на Андриан. "Възстановяваме се постепенно след огромния шок", това обясни бащата на отвлечения Адриан пред БТВ. Момчето също се възстановявало плавно.

Благодарение на помощта на приятели и партньори, Златков успял да събере сумата за около 4-5 дни. По негови думи имало и изисквания в какви банкноти да бъдат предадени парите. Той лично помолил МВР да не го следят.

Тони Златков обясни за първия момент, когато са видели момчето - "Беше много дезориентиран, когато се прибра и страшно стресиран. Прегръщахме го, радвахме се, бяхме безкрайно щастливи и разбира се притеснени какво му се е случило"

Платен е откуп за Адриан Златков

Платен е откуп за Адриан Златков

Бащата е водил преговорите

"Той е добър, нормален млад човек, които е тръгнал по своя път на развитие. Той е изключително силен и уравновесен. Но никога не е попадал в такава ситуация", обясни за Адриан баща му.

Тони Златков няма представа дали похитителите са разговаряли със сина му.

Златков си припомня нещастния ден, в който синът му изчезва. 15 мин. след като Адриан тръгнал за работа, излязъл и баща му, сутринта вкъщи имали оперативка. "На 500 м. видях колата отворена, тогава разбрах, че нещо лошо се е случило. Търсих го по телефона, но телефонът му беше в колата", спомня си Тони Златков. "На следващия ден получих сигнал чрез смс", коментира Златков и добав, че комуникацията между него и похитителите била само чрез съобщения.

10 мин след като видял празната кола на сина си, Тони Златков звъннал на телефон 112 и тръгнал към полицейско управление.

МВР-шефът недоволен от медийните версии за отвличането на Адриан

МВР-шефът недоволен от медийните версии за отвличането на Адриан

Радев не отговори дали семейството е сътрудничело на полицаите

Нямаше заплахи, че синът ми ще бъде убит. По мнение на Тони Златков и похитителите са избягвали допълнително драматизиране. На въпрос дали хората, с които си е комуникирал са били грамотни и културни, Златков отговори, че съобщенията били възпитани.

Златков не можел и не искал да навлиза в детайли. "Детайлите са неправилна и опасна зона, която аз не бих искал да коментирам", обясни бизнесменът. Той обясни, че е поддържал връзка с МВР през цялото време. По думите му никой не може да изолира полицията. Тони Златков не назова сумата, която е платил като откуп за живота на сина си.

"Въобще не сме спали, не сме се хранили - най-големия кошмар в нашия живот", призна Златков. Тези дни са били за събирането на парите, потвърди той.

"Не смятам, че под никаква форма нашите бизнес действия са застрашавали нечии бизнес интереси". Каза Златков пред телевизията и допълни, че не мисли, че някоя друга фирма, която иска по-голям дял, би тръгнала по такъв начин да се справя.

За палежите на автопарка му през април, Златков подозирал техен длъжник. Той обмислял дали палежа не е подготовка, за да може да се тръгне в друга посока. "Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава с отвличането на Адриан", казва той.

МВР млъква, за да пази живота на 25-годишния Адриан

МВР млъква, за да пази живота на 25-годишния Адриан

Реално имаме заложник, заяви главсекът Маринов

"Категорично не е възможно да е похитен от някой от приятелския кръг, точно неговия тип хора - млади интелигенти мъже, които са тръгнали по своя път на развитие", категоричен е бащата на Адриан.

От разказа на Тони Златков стана ясно, че Адриан вече е разговарял с полицията. Когато са го отвлекли са имитирали полицейска акция, похитителите били с качулки и маски.

Полицията търси връзка между опожарена кола и отвличането на Адриан

Полицията търси връзка между опожарена кола и отвличането на Адриан

Досега няма информация за искан откуп

За разследването бизнесменът заяви, че смята, че хората действат изключително добре.а 50-тата минута вече бяха сформирани два щаба, които работиха по случая. Учудих се, впечатлен съм от бързата реакция. Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие и съдействие. Изключително се издигнаха в моите очи, противно на идеята че нищо не правят".

Късно вечерта в деня на отвличането премиерът Бойко Борисов се обадил на Тони Златков и го поканил нагости в дома си. Златков обяснява, че е безкрайно благодарен на премиера.исто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще са на място", обяснява Златков. В дома на Борисов бил сформиран трети щаб по случая. Златков смята, че престъплението ще бъде разкрито. "Страхът и шокът няма да изчезнат за цял живот", обяснява Златков.

Той обясни, че преди отвличането на сина му никой от семейството му, никога не се е притесявали за живота си и никога не са имали охрана. "Вече имаме охрана", обясни бизнесменът.