По думите на вътрешния министър Валентин Радев има вероятност автомобила, открит опожарен вчера в Герман, да е превозното средство, с което е отвлечен 25-годишния Андриан Златков.

Автомобилът е с марка "Шкода" и е бил запален.

Установяваме дали точно това е автомобилът, от къде е и т.н., каза по БТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен
Обновена

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен

Една от версиите, по които се работи е отвличане

Досега няма информация за искан откуп от семейството на Андриан Златков, както и похитителите да са се свързали с близките.

Всякакви версии и връзки търсим, увери Радев и припомни, че последното отвличане е от 2013 г., а пикът беше 2008-2009 г.
Последните 4-5 години този феномен го няма, увери Валентин Радев.

МВР млъква, за да пази живота на 25-годишния Адриан

МВР млъква, за да пази живота на 25-годишния Адриан

Реално имаме заложник, заяви главсекът Маринов

По думите му няма по-богати хора от държавата, а тя е на мястото си и работи и по други случаи ефективно.

Припомняме, вчера от МВР отчетоха значително намаляване на престъпленията като грабежи и кражби, но се отчита и увеличение на блудтсвата и изнасилванията спрямо статистиката от миналата година.

Бум на организираната престъпност няма, уверява Цветанов

Бум на организираната престъпност няма, уверява Цветанов

Съществува демотивация от правителството "Орешарски"

На въпрос дали някои от членовете на групите за отвличания, които действаха преди няколко години, отново са решили да подновят криминалната си дейност, Радев заяви, че всичко е възможно. Според него обаче "няма условия да се завърнат времената на "Наглите". Припомняме, такова беше мнението и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вчера се появиха и спекулации с информацията за разпилени долари по пътя, където беше изоставена колата на Андриан. Оказа се обаче, че камион, превозвал филмов реквизит, е разпилял банкнотите и то те са фалшиви.

Вътрешният министър Валентин Радев увери, че държавата разполага с достатъчен ресурс да реши този случай.