Дълг на истинския патриот е, когато счита за необходимо, да защити народа си от правителството, ако то не работи за обществения интерес.

Така коментира продължаващите 65 дни протести в "Панорама" по БНТ Трайчо Трайков, кмет на район "Средец"от партия "Демократична България".

65 дни на антиправителствени протести

65 дни на антиправителствени протести

Акцията отново е под наслов "Нас не ни е страх"

Въпросът на доверие винаги може да бъде дискусионен, допълни той. Протестът е демократично средство, заяви Трайков.

По думите му, за всички е очевидно, че настояването на правителството да остане във властта, носи щети и масата от хората не приемат, че това е в полза на обществения интерес.

Трайков, който е бивш министър в кабинет на Бойко Борисов, заяви, че е лично потърпевш от правосъдната система и "продължавам да им сърбам попарата".

Той разкритикува членове на правителството, които макар да са се противопоставяли на Борисов, сега ревностно го защитават, визирайки и социалния министър Деница Сачева.

Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия за 99 639 лева

Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия за 99 639 лева

Ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение

Припомняме, че през август Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за 99 639 лева.

Бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството "Борисов 1" беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на "Каолин" - предприятие, в което е притежавал акции.

Тогава той заяви, че каквото и да е решението на съда, не може да му възстанови претърпените щети - морални, репутационни и материални.

Трайков обясни, че е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил.