Цветан Цветанов бил като хардуер, но не и като софтуер. Това каза социологът Първан Симеонов в ефира на БНР във връзка с шансовете на Цветанов за завръщането му в политиката.

Шансовете му в политиката не са много големи - като обаяние, но като енергия и способности в партийното строителство той не е за подценяване. Няма шанс да направи пробив, но има сериозни шансове да навреди на ГЕРБ, заяви още социологът.

Според Симеонов, през последните години се управлява повече през телевизора, по-малко чрез структури, а по димите му Цветанов има само структури, а телевизорът е за Борисов.

Социологът коментира евроатлантическата позиция на ГЕРБ и застрашена ли е тя от евентуален политически проект на Цветанов.

Румен Петков: Европа ни наблюдава заради апартаментите

Румен Петков: Европа ни наблюдава заради апартаментите

Лидерът на АБВ очаква Борисов да е сам вдясно на изборите

Симеонов коментира, че Борисов се ползва с доверие, но и разчита на много други килимчета. Някои с много източни мотиви по тях, посочи той.

Цветанов кандидатства за ниша - евроатлантическата, която няма много почитатели в България. За нея има и още един много сериозен кандидат - "Демократична България", а и Валери Симеонов се позиционира там, волно или неволно, коментира още социологът.

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Той подкрепи колежката си Десислава Танева

Във връзка с анкетата на Васил Божков дали ще бъде подкрепен негов политически проект, Симеонов отговори, че Божков не е за подценяване. По думите му някои хора от ГЕРБ са го подценили и както се вижда сбъркаха, заключи социологът.