На изборите 2 в1 следващата седмица няма да се допусне отчитане на гласове от несертифицирани машини - така говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов коментира днешните твърдения на една от регистрираните за вота коалиции, че се подготвят изборни манипулации чрез 228 допълнителни машини, които се съхраняват заедно със закупените за вота устройства, съобщи БНР.

Централната избирателна комисия няма да допусне да се използват несертифицирани устройства. Те няма да влязат в употреба. Дори, ако се взети с цел примерно, да заменят повредени устройства или нещо такава. Без разрешение на ЦИК и проверка на тези устройства, те не могат да бъдат използвани", каза Томов.

Въпросните 228 устройства не са част от закупените от ЦИК 1600 машини по обществена поръчка, изпълнена от фирмата "Сиела Норма". Те обаче се съхраняват в същия склад, като от фирмата са уведомили ЦИК, че допълнителните устройства са собственост на производителя "Смартматик" и ще се ползват за демонстрации в Армения, Грузия и за други дейности.

ГЕРБ сезира ДАНС за доставката на допълнителни 228 машини

ГЕРБ сезира ДАНС за доставката на допълнителни 228 машини

Моят противник е Радев, Рашков е изпълнител на неговите мръсни поръчки

Предлагам да изпратим едно писмо до "Сиела Норма" с копие до ГД "Жандармерия", Специални операции за борба с тероризма, с което да ги уведомим , че специализираните устройства, които не са част от Договор номер 38, следва да се складират в обособен сектор от склада на "Карго Партнер" и да не се допуска разпечатването им.

След разтоварване на машините камионът да бъде освободен и да ни предоставят опис, съдържащ серийните номера на тези доставени - по колко машини са предназначени за Албания, съответно за Грузия, и за другите неща, които не е ясно от тяхното писмо точно за какви цели ще бъдат използвани".