Блок в Пазарджишкото село Драгор е без канализация, над 200 души може да останат без питейна вода. Това съобщи БНТ. Отпадните води на цял жилищен блок в Драгор седмици наред се изливат по улицата, след като частната фирма собственик на водопровода и канализацията на жилищната сграда, затвори канализацията на блока.

Сградата, в която живеят над 200 човека, е построена като ведомствена, а водоподаването и канализационната услуга са се осигурявали от тогавашното държавно предприятие.

Шахтите преливат и отпадни води изтичат навсякъде около блока. Хората от блока настояват за среща с кмета на Пазарджик, от който очакват помощ.

На жители от варненски квартал им писна да са без канализация и пътища

На жители от варненски квартал им писна да са без канализация и пътища

Хем високи данъци за имот, хем път няма

В Драгор няма канализация и няма как отпадните води да бъдат включени в нея. Според кмета на селото има поне два варианта да се излезе от кризата. Те са били обсъждани на среща между институциите и ръководството на "Информационни системи". Единият е частната фирма да стане и ВиК оператор.

Тъй като не е ВиК оператор, те заплащат много висока такса за водоползване, освен това се трупат загуби заради остарялата мрежа и за тях е непосилно да поемат разходите. За това искат този ангажимент да им отпадне. Това каза Елена Джонева от фирмата, собственик на ВиК инсталацията.

Да се направи частична канализация, защото в селото няма такава по обясними причини, но това изисква много по-дълго време. Това са проекти, финансиране, просто във времето не знам кога ще стане, обяснява кметът на Драгор Георги Цонев.