Убийството в Борисовата градина трябва да влезе като пример за обучение на курсантите в МВР академията.

Това каза пред БНТ ген. Васил Василев, дългогодишен началник на полицията, относно случая от преди две години, чието разкриване стана със съдействието на чужда експертиза и ФБР.

Приказката „чантаджии” нарушила синхрона в МВР

Приказката „чантаджии” нарушила синхрона в МВР

Това коментира ген. Васил Василев

Ген. Василев отбеляза, че след тънката и постоянна работа на оперативните служби, предстои това престъпление да бъде облечено в такива доказателства, че да бъде вменена вина на извършителя или извършителите.

Версиите за убийството на Георги в Борисовата градина се поразклатиха

Версиите за убийството на Георги в Борисовата градина се поразклатиха

Основната версия е кражба, но няма липсващи вещи

По думите му е много възможно в този случай да бъде установено присъствието на лица, които са затаявали истината и са прикривали престъпление.

"Това ще е една работа на самото следствие, но в тясна връзка с оперативните служби", посочи ген. Василев.

Има задържан за убийството в Борисовата градина от 2015 г.
Обновена

Има задържан за убийството в Борисовата градина от 2015 г.

16-годишният Георги беше убит с нож

"Когато трябва да се докаже престъплението, то трябва да докаже извършителя и трябва да докаже имало ли е помагачи, имало ли е хора, които са затаявали истината. Със затаяването на истината се прикрива едно престъпление. Сега в момента следствието трябва да докаже вината на всички, които имат общо с това престъпление", коментира още той.

По думите установяването на лицата, които са затаявали истината, също е обект на сериозна експертиза.

Ген. Василев предложи да бъде направен обзор на това престъпление - как е извършено, разкрито и този случай да послужи за обучение на курсантите в МВР академията. Той бе категоричен, ако разследването вмени вина на директорката на училището, то тя ще е виновна.

След близо две години разследване в средата на седмицата полицията задържа 19-годишния Йоан Матев, който е основният заподозрян за убийството на Георги Игнатов.

Припомняме, на 2 юни 2015 г. малко преди обяд в Борисовата градина беше открито тялото на 16-годишния Георги Игнатов. Убийството стана на първа линия - точно срещу бариерите на двора на БНР зад паркоместата.