Мъртъв мъж, който е прострелян в главата, е открит тази сутрин в сектор А на стадион "Георги Аспарухов" в София, съобщи БНР.

Около него не е открито оръжие и към момента основната версия, по която работят разследващите, е убийство. На място е цялото ръководство на СДВР.

Откриха човешки останки край кърджалийско село

Откриха човешки останки край кърджалийско село

Група "Криминална полиция" продължава работата по случая

По- късно стана ясно, че мъртвият мъж е бил открит от деца, които са тренирали художествена гимнастика.

Мъжът е 44-годишният Георги Христов по прякор Тинето. Той имал в себе си документи и мобилен телефон. Близките му са уведомени за смъртта му.

Той е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби, осъждан е за убийство, съобщават източници от полицията.

Христов е бил с доживотна присъда за убийство, извършено през 2002 г. През 2012 г. Интерпол го открива в Испания и го депортира у нас. През 2014 г. съдът намалява доживотната присъда на 14 години затвор и най-вероятно той е предсрочно освободен за добро поведение. Не е ясно понастоящем с какво се е занимавал.Известно е, че е живеел в района на стадиона.

В София междувременно е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с предполагаемото убийство.

По-късно директорът на СДВР Калоян Милтенов заяви, че не може да потвърди дали става въпрос за Георги Христов, съобщи БГНЕС.

Той поясни, че в момента се водят процесуално-следствени действия.

Попитан дали опожарената кола, намерена в съседен квартал, е свързана с убийството, той каза "най-вероятно".

Снимка 548314

Източник: БГНЕС

Припомняме, вчера столични полицаи предотвратили бой между агитки на мача "Локомотив София" - "Славия"