Учителите чакат с нетърпение завръщането на учениците. Имаме готовност и с радост ще посрещнем най-малките. Това заяви пред Нова телевизия Ралица Кирилова , заместник-директор на столичното училище "Уилям Гладстон". Има родители, които няма да пуснат децата си, обясни тя. Основно това са деца с придружаващи заболявания. Много малко родители и с основания няма да пуснат децата си, стана ясно от думите й. Към момента нямаме болни учители и болни дечица, посочи Кирилова. Не познавам дете, което да не иска да се върне в училище, посочи Ралица Кирилова. На учениците им липсва общуването в училище. Компютърът не може да замени общуването. Тя призова да не се противопоставят присъственото и онлайн обучението, защото те са различни.В столичното училище няма проблем с онлайн обучението. Изключително тъжно място е едно празно училище, категорична бе Кирилова.

Учители искат е-обучението да продължи заради новия щам на COVID-19

Учители искат е-обучението да продължи заради новия щам на COVID-19

Те се опасяват и от трета вълна на вируса

Милена Паунова, основател на училище "Милеа" призова да отворим умовете си за красивите мисли и думи. В нейното училище всички деца ще са в клас. Кризата Covid беше поредното предизвикателство, коментира тя. Направено е всичко възможно да не се прекъсва връзката с децата. В нейното частно училище се работи с деца със специални образователни потребности. Направено е така, че училището да бъде прехвърлено вкъщи откъм материали. Живият контакт е най-важен, категорична бе Милена Паунова.

Припомняме, че част от учителите се противопоставиха на връщането на децата в клас, след като образователният министър Красимир Вълчев заяви, че учениците от 1-4 клас за връщане в класните стаи от 4 януари.