Областния управител на Добрич Динчер Хаджиев иска наказания за директора на Добричкото пътно управление и шефовете на районните пътни служби в региона

Наказания за директора на добричкото Пътно управление, както и за шефовете на районните пътни служби в Добрич, Генерал Тошево, Тервел и Балчик е поискал от Министерството на регионалното развитие и благоустройството управителят на Добричка област Динчер Хаджиев.

Това съобщи след днешното заседание на Областния кризисен щаб самият Динчер Хаджиев, цитиран от радио Варна. Щабът анализира предприетите в областта действия по време на зимното бедствие.

Наказанията са поискани заради несвършена работа, ненавременна и неточна информация, поясни областният управител.

На днешното заседание на кризисния щаб, в което участваха и кметовете на общини, са били отправени сериозни упреци по отношение на почистването на пътищата от снежните преспи.

„Смятам, че критиките са малко пресилени. Мисля, че пътищата от републиканската мрежа бяха почистени в един приличен срок - още на третия ден, след стихване на вятъра, осигурихме проходимост до всички населени места." - коментира пред радио Варна директорът на Пътното управление инж. Дочко Дочев.