Увеличават бюджета за изграждането на ГКПП "Струмяни - Берово".

Днес в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството областният управител Стоян Христов и заместник-министърът на МРРБ Десислава Георгиева подписаха договор, съгласно който средствата за подготвителните дейности по проекта се увеличават от 20 000 евро на 111 000 евро.

Финансирането на подготвителните дейности е осигурено по Приоритетна ос 4 "Техническа помощ" на Интеррег-ИПП програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония 2014-2020 и е предназначено за разработване на техническа документация, изработване на Подробен устройствен план, анализи и др., които да обезпечат проектирането и изграждането на граничния пункт.

Заложени са следните дейности: изработване на ПУП за граничната инфраструктура; изработване на ПУП - парцеларни планове за елементите на линейната инфраструктура; изработване на инвестиционен проект за сградите и съоръженията на граничната зона във фаза идеен проект.

С решение на Министерски съвет областният управител на Благоевград е определен за Възложител, който трябва да осъществи подготвителните дейности, проектирането и строителството на новия граничен пункт.

Стартираха подготвителните дейности по изграждането на ГКПП Струмяни-Берово

Стартираха подготвителните дейности по изграждането на ГКПП Струмяни-Берово

Срокът им за изпълнение е 6 месеца