Не са извършвани нереглементирани доставки на ток в БДЖ. Това заяви управителят на БДЖ-Пътнически превози Пламен Пешаров във връзка с брифинга на БСП по-рано днес.

Като поел всичко ръководството на дружество, заварил опорочени процедури. Прекратих откритата процедура поради порочно обявяване и съответно гледах дейността на дружеството да бъде направена така, че да има осигурен електрически ток на добра цена, поясни той.

София с незаконен градски транспорт
Обновена

София с незаконен градски транспорт

Целият градски транспорт на София се движи без договори и разписания

Пешаров е разпоредил проверки на поръчките в дружеството. Повечето се оказва, че са от времето на служебния кабинет. Той няма притеснения да се правят проверки на БДЖ. Всеки един, който е виновен, ще бъде наказан и то според степента на своето деяние, подчерта Пламен Пешаров. Той дори заплаши виновните с уволнение. 

Припомняме, транспортни проблеми смутиха червените. Георги Свиленски представи на брифинг договор за неправомерно плащане на електрическа енергия на БДЖ. Без договор за следващия месец се оказва, че дружеството плаща 20 лева по-скъпо на мегават часа. Оказва се, че от октомври 2017 БДЖ се е облагодетелствало. Плащането било незаконно, информира Свиленски.

ГЕРБ обвиниха социалистите в медийни манипулации

ГЕРБ обвиниха социалистите в медийни манипулации

Транспортът в София бил законен

В отговор от ГЕРБ обвиниха червените в манипулация. Депутатът Станислав Иванов обвини червените в медийни манипулации по темата за незаконния транспорт в София. Подготвяла се нова процедура за незаетите линии, стана ясно от брифинга в отговор на социалистите. Оказва се, че проблеми имало не с градския, а с междуградския транспорт. За БДЖ Станислав Иванов каза, че е имало опция БДЖ да купува ток от ЕСО на три пъти по-висока цена.