Не всички факти по убийството на Виктория Маринова в Русе са ясни за обществото. За това предупреди бившият вътрешен министър Валентин Радев в предаването "Панорама" по БНТ.

Аз знам нещо, което не мога да кажа. Прокуратурата обаче е господар на досъдебното производство. Ако всички знаеха тези факти, щяха да кажат "Браво на МВР". Въпросът е обаче да стигнем до престъпника и той да бъде осъден. Аз казвам какво е направило МВР, заяви той.

Той защити полицаите и даде примери, които доказват, че те се справят добре с работата си.

Обяснили сме на Германия, че арестът на Северин ще е по евростандарти

Обяснили сме на Германия, че арестът на Северин ще е по евростандарти

4 кв. м жилищна площ и самостоятелен санитарен възел

Сред тях са присъдите за членове на престъпните банди "Килърите" и "Наглите", които са вкарани в затвора още по времето на кабинета "Борисов 1", както и справянето с битовата престъпност и изпратените над 1000 полицаи в различни населени места.

За критиките от чуждестранни политици за убийството на Виктория Маринова, Радев отговори, че познава всички външни министри от ЕС и знае какво е състоянието с престъпността в отделните държави членки.

Не трябва да очакваме, че МВР ще реши всички проблеми в държавата. Всички трябва да внимаваме какво правим, не са само полицаите панацеята, заяви още Радев.

Най-рано следващата седмица заподозреният за убийството на Виктория Северин Красимиров ще се върне в България. Това става ясно от съобщение на министерство на правосъдието.

В момента тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето.

Българските власти ще конвоират Северин от Германия

Българските власти ще конвоират Северин от Германия

Това ще се случи най-рано следващата седмица

Днес следобед в Министерството на правосъдието е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров.

Съгласно полученото съобщение за това е информирана и Прокуратурата на Република България. Днес стана ясно, че Германия ще ни предаде обвинения.