Най-рано следващата седмица Северин Красимиров ще се върне в България. Това става ясно от съобщение на министерство на правосъдието.

В момента тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето.

Днес следобед в Министерството на правосъдието е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров.

Съгласно полученото съобщение за това е информирана и Прокуратурата на Република България. Днес стана ясно, че Германия ще ни предаде обвинения

Обяснили сме на Германия, че арестът на Северин ще е по евростандарти

Обяснили сме на Германия, че арестът на Северин ще е по евростандарти

4 кв. м жилищна площ и самостоятелен санитарен възел

Припомняме, днес в спешен порядък от Министерство на правосъдието отговориха, че условията за задържане у нас отговарят на европейските стандартиВчера в интервю майката на Северин Красимиров заяви, че иска да бъде съден и да лежи в Германия

Запитването от Германия идва ден след като заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров е говорил пред съд в Германия. Там разгледаха мярката му за неотклонение, а днес бе потвърдено, че Северин ще бъде екстрадиран в България. 21-годишният мъж е признал пред съда за убийството, но отрекъл да е изнасилвал жертвата си.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти във вторник вечерта в дома на майка си в град Щаде - осем часа след постъпило искане от българските власти след разследване на жестокото убийство на административния директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова. Тя бе убита на 7 октомври в близост до кея в Русе. 

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин
Обновена

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин

Само за изнасилването може да получи между 10 и 20 г. затвор

Според изявленията на българските власти Северин Красимиров е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Повдигнати са му две задочни обвинения - едното е за изнасилването на журналистика, а другото е за нейното убийство.

Днес в Русе Виктория Маринова бе погребана. На церемонията дойдоха много граждани на Русе, потресени от жестокото убийство.

Патриотите искат без съкратено производство за убийците

Патриотите искат без съкратено производство за убийците

По-леките присъди да не се налагат за тежки престъпления