Вандали повредиха улични лампи и оставиха опасни оголени кабели. Случаят е от Разград. Във вторник сутринта са били повредени осветителните тела в градинката до часовниковата кула в центъра на града, съобщи Нова телевизия. Работници, които почиствали градинката рано сутринта забелязали, че декоративните лампи са повредени и подали сигнал в общината.

Самите лампи, които са монтирани на малък каменен постамент, не са счупени, но заради прекъснатите захранващи кабели би могло да се стигне до тежък инцидент.

Затова ремонтна група за няколко часа начин възстанови повредите и лампите отново светнаха. Щетите по осветлението в градинката до часовниковата кула не са големи, но от общината в Разград са разтревожени, че това е пореден вандалски акт.

Вандали поругаха паметник на Ботев в Перник

Вандали поругаха паметник на Ботев в Перник

Ликът на поета революционер е надраскан с черни надписи

"Само преди няколко дни имахме кражба на 50 метра захранващ кабел на стойност над 3000 лв., където щетата е значителна, кабелът е бил под напрежение, самият крадец би могъл да се самонарани. Преди няколко месеца имахме посегателство на други декоративни осветления които са на бул. България, чрез нашите системи за видеонаблюдение успяваме да подадем обратна връзка на полицията", заяви заместник-кметът.

Сигналите се разследват от полицията, все още извършителите не са установени. А от общината призовават гражданите да са бдителни.