Външното ни министерство съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия предвид сложната обстановка в страната и риска от възникване на нови въоръжени сблъсъци.

Припомняме, че в столицата на Либия във вторник избухнаха сблъсъци, след като назначеният от парламента министър-председател Фати Башага се опита да поеме контрол над правителството от съперническа администрация, която отказа да отстъпи властта.

Министерството на външните работи препоръчва на всички пребиваващи в Либия българи да се регистрират в рубриката "Пътувам за..." в сайта на ведомството, да проявяват повишено внимание и да се въздържат от пътувания в страната.

Либийският парламент утвърди ново правителство

Либийският парламент утвърди ново правителство

Легитимността му обаче е спорна

Посолството ни в Триполи е спряло работа и оказването на съдействие на български граждани в случай на извънредна ситуация е изключително трудно. Ако възникне такава, трябва да се турси помощ от посолството ни в Тунис:

- телефон: +216 71 798 962;

- дежурен телефон в извънработно време: +216 55 813 135;

- e-mail: Embassy.Tunis@mfa.bg.

Либийският премиер оцеля след покушение

Либийският премиер оцеля след покушение

Случаят още повече задълбочава политическата криза

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център" в МВнР: +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56, или e-mail: crisis@mfa.bg.