В София са предприети мерки след снеговалежа, като обработките са започнали в районите "Витоша", "Овча купел", "Панчарево", "Банкя" и Южната дъга на Околовръстния път, където снегът беше по-обилен, заяви в публикация във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Обработени са важни транспортни трасета, стръмни участъци и мостове. Пътищата към Витоша са проходими за коли с вериги, въпреки че автобусните линии към планината са спрени. Общинските екипи са премахнали паднали дървета и са в готовност със 145 снегорина. Въведена е нова процедура за бързо реагиране при зимни условия.

"Още веднъж искам да кажа, че тогава екипите на общината бяха подготвени и работиха денонощно на терен. За това се справихме със ситуацията и градът не беше блокиран - както това се случи в големи градове в Нидерландия, Германия, Великобритания. Справихме се със ситуацията и днес се вижда как може да се работи още по-добре", написа още кметът.

За непочистени улици при снеговалежа през ноември Столичният инспекторат наложи санкции на фирмите в размер на 204 000 лв.

Катастрофи, сняг и паднали дървета затвориха проходи и главни пътища
Обновена

Катастрофи, сняг и паднали дървета затвориха проходи и главни пътища

Има и частични изключвания на електрозахранването