Ресурсите са ограничени, пари за антикризисни мерки има до края на май. Това каза Васил Велев - председател на УС на АИКБ в ефира на БНТ. По думите мерките не могат да функционират така, както това се е случвало до момента, защото няма пари, а служебното правителство без парламента не може да актуализира бюджета.

"Ресурсите са ограничени и в началото на следващата седмица се надяваме да разберем колко са точно са резервите. Не може да се очаква до края на годината да бъдат в същия вид", добави Васил Велев.

Страната е в "изключително тежко финансово състояние", засега 50 лв. за пенсионерите остават

Страната е в "изключително тежко финансово състояние", засега 50 лв. за пенсионерите остават

Ако бизнесът не заработи, няма да има пари за нищо

Генералната посока на парите са от икономиката към бюджета и без това нито една държава не може да функционира, подчерта той и заяви, че "трябва да се изправи икономиката, за да има пари за всичко".

За тези сектори в икономиката, които са засегнати и продължават да са засегнати, трябва да се намерят ресурси, за да бъдат подкрепени. Правя връзка с Плана за възстановяване и устойчивост - ние сме отворена икономика и над 50% от БВП се реализират чрез нашия експорт, ние се състезаваме на световните пазари и колкото в по-добра кондиция излезем от тази криза, толкова повече са шансовете за догонващо развитие, обясни Васил Велев.