Няма напрежение в четворната коалиция въз основа на конфликта между депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев и БСП, категоричен е вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Припомняме, че Дунчев твърди, че социалистите назначават свои кадри за директори на горски стопанства и уволняват добри експерти, работили в системата досега.

"Няма никакво напрежение. Вчера бяхме и на Министерски съвет, всичко е нормално. Г-н Дунчев има лично мнение и е нормално да го изразява", лаконичен бе Василев в кулоарите на парламента след изслушването си в пленарната зала.

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Разбира се, БСП не останаха безмълвни

И посочи - не бил запознат със случая, но обеща да го "погледне детайлно". "Всеки наш депутат си има глава на раменете и сам взима решенията и формира позициите си. Нямаме копче, което да натиснем или някакъв начин да даваме инструкции как да се държи. В нашата група всеки може да изрази мнението си, без да бъде наказван", акцентира на плурализма в ПП вицепремиерът.

Ако се окажело че има нередности - за това пък имало съответните компетентни органи, добави той.

"Питайте г-н Дунчев и премиера, аз не съм присъствал на такъв разговор", каза Василев, попитан от News.bg за думите на Дунчев от вчерашния ден, че е съгласувал позицията си с министър-председателя Кирил Петков.