Българската асоциация на заведенията категорично се разграничава от политическите искания на партия "Възраждане", изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание. Това се посочва в официална позиция на БАЗ.

Те уточняват, че никоя партия не е била канена на протеста и не е участвала в организацията му, поради което според Асоциацията те нямат място там.

От БАЗ подчертават, че нямат политически искания, единствената им цел е да защитават правата на българския бизнес.

АИКБ приветства отлагането на Наредба Н-18

АИКБ приветства отлагането на Наредба Н-18

По-дългият срок бил необходим за изчистване на неясните текстове и обучение на служителите

Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси, категорични са от Асоциацията.

Те поясняват, че след снощната среща с финансовия министър Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, БАЗ е оттеглила готовността си за протест днес. Според тях обаче всеки член на Асоциацията може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия.

В позицията си от БАЗ изразяват надежда, че през следващите шест месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес.

Хотелиери и ресторантьори блокираха бул. "Цар Освободител" и "Орлов мост"
Обновена

Хотелиери и ресторантьори блокираха бул. "Цар Освободител" и "Орлов мост"

Искат оставката на правителството заради Наредба № Н-18