Четворната коалиция, съставена от "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" се държи като "новия ГЕРБ", хвърляйки "безпочвени обвинения" срещу "Възраждане" заради тяхното недоволство и намерения за протест срещу зеления сертификат.

Това мнение изрази на брифинг в кулоарите на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Вчера, към края на деня, с изненада научихме от Лена Бориславова, а в последствие и от Бойко Рашков, че от МВР разполагали с данни, че на протестите на "Възраждане" в сряда се очаквало да присъстват провокатори, организирани дори от един от 19-те от фамозния списък от Гугъл", саркастичен бе Костадинов.

Пропаганден ход и болезнено дежавю - през 2019-а Младен Маринов бил обвинил активисти на партията в незаконни действия, което в последствие се оказало лъжа - така обобщи ситуацията партийният лидер. "Очевидно правителството и сега изпитва страх, основателен между другото. Явно няма разлика между стария ГЕРБ и новия ГЕРБ."

От "Възраждане" питат - кои са тези провокатори, за които обяви властта. За целта е пратено писмо към МВР.

Възраждане загуби поредната битка срещу зеления сертификат

Възраждане загуби поредната битка срещу зеления сертификат

Ефектът от въвеждането на зеления сертификат бил пагубен

"Целият български политически елит, управлявал страната през последните 30 години, нека използвам техния речник - трябва да бъде "изчегъртан", изхвърлен от обществения живот и изпратен в боклука на историята. Считаме, че България има нужда от преосноваване. Защото виждаме, че начинът, по който се работеше 12 години, много бързо се услажда на новите управляващи", остър бе председателят на "Възраждане".

И коментира - опорни точки и пропаганда били твърденията, че протестиращите привърженици на партията били платени. България не е само София и недоволните следва да се придвижат, коментира начина на транспортиране (с десетки автобуси от цялата страна). Костадинов. Призова още - всеки недоволен от това, че България била "колониална държава" да дойде в 11 часа на 23 февруари пред Министерски съвет.