Ясно е че хората искат промяна, обясни пред БТВ бившият външен министър Надежда Нейнски.

Тази промяна е за законност, тази законност да е равна за всички, звучи за някои като клише, но хората искат справедливост, да животът не е справедлив, но законите трябва да са справедливи за всички, обясни тя.

Има достатъчно закони, но трябва да се прилагат. И когато се прилагат, тогава ще има справедливост. Когато прокуратурата се използва като инструмент, хората усещат, че са загубили в тази демокрация.

Започват да си мислят, че няма дясно, няма ляво, а всъщност не трябва да е така, дори и сега когато сме в НАТО и ЕС.

Има развитие на дискредитирането на парламентаризма. Има много причини да се атакуват партии, но трябва да се запази парламентаризма и да се развие за промяна на държавата. Ясните разделителни линии между партиите връщат дебата в парламента.

Помните някога яростните битки в парламента, но имаше дебати с аргументи, обясни тя и добави, вече и аз не знам, кое е ляво и кое дясно в България.

Според нея, ако всички партии са във властта, тогава само народът остава в опозиция.

Дълг на демократичните политици е  да направят ясни мнозинства. Трябва да е ясно защо е необходима една коалиция, защото протести става с различни политически убеждения на площада, но в парламента, тези, които са протестирали, могат доста да се различават политически.

Няма партии на статуквото и партии на протеста, има хора на статуквото и хора на промяната.

Надежда Нейнски: Ако не се състави кабинет, вотът се радикализира

Надежда Нейнски: Ако не се състави кабинет, вотът се радикализира

Дяволът е в детайла. Понякога промяната не може да случи от един път