Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов изказа съболезнования до семейството на проф. Божидар Димитров.

"Загубихме един голям учен, който посвети живота си на каузата на България, загубихме великолепен човек с голямо сърце и широка душа! Поклон пред паметта му!", се казва в съболезнованието от комисията по култура.

Почина проф. Божидар Димитров

Почина проф. Божидар Димитров

Премиерът изказа съболезнования

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изказва дълбоки съболезнования към семейството и близките на Божидар Димитров, съобщиха от парламентарната пресслужба.

Напусна ни един забележителен българин, човек със силна харизма, с ярко и неподражаемо присъствие в обществения, научния и политическия живот на страната ни, отбелязва председателят на парламента в съболезнователния адрес. Тя изразява увереност, че всички българи с дълбока признателност ще помнят всеотдайната и вдъхновена дейност на Божидар Димитров.

Неговата личност безспорно заслужава дълбоката признателност на цялото ни общество - за изключителния му принос в развитието на историческата наука, за съхраняването на българската памет и популяризирането на богатото ни културно наследство, пише още Цвета Караянчева.

Неговото дело, посветено на българската история, на демократичното развитие и напредъка на страната ни, винаги ще бъдат помнени и почитани, отбелязва още председателят на българския парламент.