"Всички знаем, че днес здравната ни система се съпътства от редица неуредици и бездушия, но все повече хора имат вяра на ВМА, защото тук здравето е висша ценност."

Toва заяви президентът Румен Радев в речта си по повод честването на 128-мата годишнина от създаването на Военномедицинската академия (ВМА). Малко преди това държавният глава прие почетния караул и присъства на поднасянето на венци и цветя пред Паметника на загиналите медицински чинове за свободата и обединението на България.

Той благодари за това, че лекарите от ВМА не само връщат здравето и живота на хората, тъй като се отчита, че с това, което правят, и с начина, по който го правят, връщат вярата в бъдещето на нашата нация.

Снимка 455474

Източник: БГНЕС

ВМА не е стандартно лечебно заведение, а поколения специалисти превърнаха болницата в национална институция, изтъкна държавният глава.

По думите му точно в тази институция има цели, ред и отговорност, но всички успехи се дължат на професионалистите, които работят в болницата. За всички години пред очите президента Румен Радев се сменяло оборудването, условията и хората, но едно оставало непроменено - духът на ВМА, отдадеността, дългът и призванието към пациентите, хората и България.

Снимка 455473

Източник: БГНЕС

Той е удовлетворен, че визията на болницата се разгръща по един ефективен начин. "Това личи в начина на подготовка на хората, запазването и развитието на кадровия потенциал, предлагането на съвременни иновативни методи за диагностика за лечение и рехабилитация. Най-важното е разгръщането на мащабна научноизследователска дейност", похвали държавният глава медиците във ВМА.

Румен Радев е убеден в бъдещия успех на болницата. "ВМА наистина се ползва с авторитет и то доказан и в чужбина като потенциал и като достойно представяне на България в различни мисии. Пожелавам ви да бъдете здрави, да бъдете изпълнени с енергия и никога да не ви напуска новаторският дух, който цари тук, както отговорността и всеотдайността към България. Честит празник и на добър час!", завърши президентът.

Снимка 455475

Източник: БГНЕС