Три въпроса отправя членът на националното ръководство на ВМРО - БНД Александър Сиди към министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Поводът е предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание, в което има цяла група депутати, които изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу Ковид-19 и са категорично против зеления сертификат.

1. За влизане в сградата на парламента ще бъде ли изискван зелен сертификат от бъдещите народни представители?

2. Тъй като въведохте задължително тестване два пъти седмично на учениците, за да учат присъствено, възнамерявате ли да въведете такава мярка и за народните представители?

3. Носенето на маски на закрито, което е задължително за всички българи, ще бъде ли задължителна мярка и за бъдещите народни представители?

240 народни представители се събират четири дни седмично, след което тръгват по избирателните си райони в цялата страна. Как ще гарантирате живота и здравето на сънародниците ни, ако тези хора не бъдат тествани в началото и в края на работната им седмица? Нека и за тях важат правилата, които важат за децата ни, питат те.

От партията недоумяват каква е логиката зеленият сертификат или наличието на отрицателен тест са задължителни за хората, които работят в МОЛ-овете, заведенията, фитнесите и др. , но те да не са задължителни за хората, които реално ще управляват държавата.

От ВМРО попитаха още Кацаров как ще гарантира залъжителното носене на маски от народните представители в сградата на парламента?

И Джамбазки обжалва пред ВАС зеления сертификат

И Джамбазки обжалва пред ВАС зеления сертификат

Според него се нарушават основни конституционни права

Припомняме, от партия БСП се обявиха против зеления сертификат и "за" оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Опозиционни партии са категорично против последните решения, взети от здравните власти за ограничаване на епидемията и най-вече срещу въвеждането на зелен сертификат.

ГЕРБ поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров заради - въвеждането на зелените сертификати на обществени места от днес.