Въвеждането на зеления сертификат като вход на обществени места въвежда изключително тежко разделение сред българските граждани. Това е сред мотивите, на които обръща внимание евродепутатът Ангел Джамбазки и заместник-председател на ВМРО. Той ще обжалва неговото въвеждането пред Върховния административен съд (ВАС).

Джамбазки твърди, че това води до незачитането на основополагащи разпоредби на Конституцията на България. Именно там е уредено едно от основните права на всеки човек, а именно: "всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права".

ИБГНИ атакува зелените сертификати в съда

ИБГНИ атакува зелените сертификати в съда

Абсурд би било да се гласува на изборите на 14 ноември със зелени сертификати

Той подробно изрежда и примери в подкрепа на това свое твърдение, а именно, че при упражняване на определени професии или дейности българските граждани са задължени да предоставят - зелен сертификат, а в същото време друга част от населението е освободена от това задължение. Медицинските лица, хората, работещи в ресторанти и хотели, трябва да имат въпросния документ, докато това не е залегнало като изискване за служителите в държавния сектор. 

Протест срещу зеления сертификат със знамена на Атака и Възраждане
Обновена

Протест срещу зеления сертификат със знамена на Атака и Възраждане

Хората са пред сградата на Министерския съвет, където тече заседание на служебния кабинет

Припомняме, от партия БСП се обявиха против зеления сертификат и "за" оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Опозиционни партии са категорично против последните решения, взети от здравните власти за ограничаване на епидемията и най-вече срещу въвеждането на зелен сертификат.

ГЕРБ поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров заради - въвеждането на зелените сертификати на обществени места от днес.