Всичко може да бъде поставено под карантина, въпросът е да има такава заболеваемост. Виждаме, че нямаме такава заболеваемост.

Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в отговор на въпрос на news.bg дали има съмнения, че парламентът може да бъде поставен под карантина. Веселинов няма притеснения за работата на законодателния орган, защото депутатите ще се събират и ще работят толкова, колкото е необходимо.

Коментарът си той направи преди влизане в Народното събрание за заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Веселинов предлага извънредното положение да не се удължава до 13 май, а до края на април или евентуално до началото на май. Патриотите обаче не са против мерките, които се предприемат към момента, уточни Веселинов и ги определи като напълно адекватни.

БСП не намира мотив да подкрепи актуализацията на бюджета

БСП не намира мотив да подкрепи актуализацията на бюджета

Не може депутатските заплати да са едни от най-бързо растящите, според Крум Зарков

ВМРО ще подкрепи актуализацията на бюджета.

По време на дебатите било прието едно джентълменско споразумение за не повече от 1/4 от народните представители да присъстват на дебатите.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че за да стигнат помощите до хората и за да има резерв, ако се удължи епидемията да се предприемат мерки, ще подкрепят актуализацията на бюджета.

От ДПС подкрепят и замразяването на депутатските заплати. Целият въпрос е, че сега като ги замразим ще останат в бюджета на Народното събрание, а ако ги бяхме взели, щяхме да ги дадем там, където трябва, подчерта Йордан Цонев.

От своя страна обаче правосъдният министър Данаил Кирилов заяви, че не вижда логика в намаляването с една седмица на сроковете на извънредното положение.

Няма много логика в едно такова изчисление на времето - края на април или началото на май месец.

Коментарът си той направи преди заседанието на Комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Правосъдният министър не е чул тезата на коалиционните партньори, но според него е по-добре да има аванс от време. Нито един от нас не е специалист, за да направи точната прогнозна, каза още Кирилов.

Той смята, че Комисията по бюджет и финанси ще подкрепи актуализацията на бюджета. Кирилов подкрепя и намаляването на депутатските заплати.