Гърция предаде издирвания Йоско Костинбродския на българските власти, съобщи МВР. Днес в 10:00 часа на ГКПП-"Кулата" задържаният в Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските съдебни власти, след което бе конвоиран до затвора в София.

Йосиф Йосифов е задържан от гръцките власти през юни 2020 г. по въведения за него сигнал в Шенгенската информационна система за международно издирване с цел арест. Европейската заповед за арест на издирвания от българското правосъдие бе издадена от Специализираната прокуратура.

Припомняме, че Йосиф Йосифов беше съден и оправдан за стрелба по Киро Японеца. През юли месец 2018 година големият син на Костинбродския Иван Йосифов беше задържан за участие в престъпна група, планирала нападения и убийства срещу магистрати и полицаи.

Това би било второто връщане по съдебен път на Йоско Костинбродския от Гърция - през януари 2013 г. той бе задържан в Солун, а в квартирата му бе открит цял боен арсенал. Връщането му у нас тогава бе, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога, но делото се прекрати.

На 29 юни 2020 година той бе върнат у нас за втори път.