Двама работници загинаха, а други двама пострадаха при ремонтни дейности на газопровод. Инцидентът е станал между пловдивските села Калековец и Стряма, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 16.30 часа на тел. 112 е получен сигнал, че при извършване на ремонтни работи на газопровод се е получил взрив. Веднага на място пристигнали пожарникари, спасители и Бърза помощ.

Три автомобила са изпратени на мястото на инцидента. Единият е пожарен, а другите два са аварийно спасителни и ще дежурят за обезопасяване на мястото на инцидента колкото е необходимо.

Според данните не е възникнал пожар след взрива.

На този етап все още не е спряно изтичането на газ. Това е и причината изпратената линейка все още да не се допуска до загиналите. Фирмата, която отговаря за транспортиране на газ е предприела действие за поетапното намаляване на налягането в газопровода. Доста широк район от региона е отцепен.

От полицията поясниха, че са предприети всички необходими действия за осигуряване на безопасността в района. Няма непосредствена опасност за жителите на населените места.

От Инспекцията по труда в Пловдив поясниха, че вече разпоредена проверка по случая.